Vores forretningsidé

- Klockimport.com’s forretningsidé er at sælge ure til den laveste pris i Danmark!
     
Her følger en lille ordliste & forklaringer om ure og urets terminologi:
 
 
Analogt ur — Ur med urskive og visere. Termen er opstået for at kunne skelne traditionelle ure fra andre, f.eks. digitalure.
 
 
Antimagnetiskt ur — Et ur hvis dele er beskyttet mod magnetisme, på nær den allerkraftigste. Quartz-ure påvirkes normalvis ikke af magnetisme.
 
 
Applicerede tal— Fremhævede tegn fæstnet på urskiven.
 
 
Arabiske tal — Den vestlige verdens almindelige tal stammer oprindeligt fra Indien og blev ført til Europa af araberne i 900-tallet e.kr. De anvendes i dag på de fleste ure.
 
 
Art Deco — Designstil fra 1920’erne og 30’erne, som går igen i mange af nutidens ure.
 
 
Automatisk urværk — Mekanisk urværk hvor en rotor trækker en drivfjeder op ved hjælp af armens bevægelser. Opfinderen var Abraham-Lois Perrelet (1729-1826). Et urgeni, som fremstillede sine sidste ure i en alder af 96 år! Breguet forfinede denne opfindelse fra ca. 1771.
 
 
Afvigelse — Forskellen til den nøjagtige tid på et ur.
 
Aksel — Den aksel som forbinder kronen på ydersiden med optrækningsmekanismen i et ur.
 
 
Baguette — Rektangulært værk som er mindst tre gange så langt som det er bredt. Almindeligt blandt Art Deco-ure.
 
 
Urremspal — Fjederstift som fæstner urremmen til urkassen.
 
 
Urkasse — Det hylster, hvori urværket, urskive og værket er monteret.
 
 
Doktorur — Ur med dobbelt urskive.
 
 
Dykkerur — Et ur med tæt urkasse og indskruet krone. Skal kunne holde til et tryk på mindst 20 atmosfære (Tyve gange lufttrykket ved havoverfladen – 200 meter er den betegnelse, der anvendes).
 
 
Evighedskalender — Mekanisme som automatisk korrigerer for lange og korte måneder og skudår. Findes på en del af vores ure.
 
 
Juveler — Anvendes som lejer i mekaniske ure. Er i dag oftest fremstillet af aluminiumoxid, dvs. kunstigt fremstillede safirer og rubiner.
 
Kronograf — Ure som er forsynet med stopur til tidstagning i korte intervaller.
 
 
Kronometer — Ure som har gennemgået præcisions- og holdbarhedstester ved et officielt institut.
 
 
Månefaseur — Viser månens faser over 29,5 dage. Korrigering for ca. 45 min ekstra/måned forekommer på visse ure.
 
Skeletur — Producenten har sædvanligvis fjernet urskiven og erstattet bagpladen med et af glas. Urværket er altså dekoration. Man har, enten manuelt eller med maskine, fjernet alt materiale, som ikke er nødvendigt for holdbarheden, og har filet om på konturerne, så det ganske enkelt ser ud som et skelet. Som hovedregel kan man sige, at de ure som ikke har helt kantede hjørner er fremstillet på maskine, hvor de ikke er blevet filet med en flad fil men med en fræser.
 
Tritium — Radioaktiv farve som anvendes til urskive, visere og tal på ure. To "T" omkring produktionslandet viser at uret har maksimal mængde af tritium i sig. Det betyder at du ikke skal slikke på urskiven hvis du tilfældigvis åbner uret for reparation.
 
Produkter
Kundeområde